Blog

Regelmatig schrijf ik een nieuwe blog. Wil jij deze in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de inspiratiemail.

9 februari 2024

Balans vinden in jezelf

Ervaar je stress, onrust, spanning? Reageer je soms anders dan je zou willen? Dan is het belangrijk om inzicht te krijgen wat onnodig veel energie kost of op welk vlak in je leven een verandering nodig is. 

Lees meer »
6 juni 2022
6 april 2022

Keuzes maken

Iedere dag bestaat uit het maken van keuzes en het nemen van beslissingen. Keuzes maken kan soms best lastig zijn. 

Lees meer »
24 februari 2022
20 januari 2022

Automatische gedachten

Gedachten en overtuigingen die we al lange tijd met ons meedragen, zonder dat we er ons nog bewust van zijn, worden automatische gedachten genoemd. Gedachtes die jouw gedrag aansturen zonder dat je dat waarschijnlijk doorhebt. Die gedachte gaat namelijk zo snel en gaat als vanzelf dat als je je gedachten zou opschrijven, deze waarschijnlijk niet op papier komt...

Lees meer »
22 november 2021

Boost je zelfvertrouwen

Je bent net afgestudeerd, begint in een nieuw team, in een nieuwe functie of in een nieuwe rol. Of je start aan een nieuwe opdracht en voelt een enorme druk om goed te presteren. In elke fase van je carrière kan onzekerheid om de hoek komen kijken. Je twijfelt of je het wel kan, of je het goed (genoeg) doet of je niet door de mand gaat vallen. Soms komt is het zelfvertrouwen er nooit echt geweest, soms is het niet sterk genoeg om tegen alle veranderende omstandigheden te zijn opgewassen en soms is je zelfvertrouwen op een later moment geschaad.

Lees meer »
5 november 2021

Wat maakt jou uniek?

Als je weet wat jou speciaal maakt, weet je wat je waard bent en kun je verder groeien vanuit je natuurlijke kracht. Zo heb je meer energie, zelfvertrouwen en rust en ben je in staat keuzes te maken die bij je passen. Je krijgt de regie in handen.Als je ook weet wat je minder sterke punten zijn, kun je steeds beter voorkomen dat je energie weglekt of dat je in een hinderlijk patroon schiet. Je herkent vast wel een moment waarvan je later dacht: Waarom deed of zei ik dat nou.

Lees meer »
31 oktober 2021

Eerst zien dan geloven

Is dit een uitspraak die resoneert? Als het een uitspraak is die je regelmatig doet of denkt, is de realist in jou sterk aanwezig. Waarschijnlijk observeer je veel. Wil je weten wat er precies aan de hand is en heb jij ook voor details.  Herken jij jezelf of een ander hierin? Realisme is een kwaliteit die veel wordt gewaardeerd. Toch kun je er ook hinder van ondervinden. Onbewust. Lees verder om jezelf beter te leren kennen. In dit blog ga ik in op de kwaliteiten en de valkuilen van een realist. 

Lees meer »
30 oktober 2021
26 juli 2021

Uitstellen is menselijk

'Morgen ga ik het doen, echt!' We kennen het allemaal: het stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je ook morgen kunt beginnen aan die ene taak. Tot morgen aanbreekt. 

Lees meer »

Oorzaken van uitstellen

Wat zijn de mogelijke oorzaken van uitstelgedrag? Het is meer dan een gebrek aan discipline. Want vaak wil je wel maar komt er toch niets uit je handen, De verschillende oorzaken vragen soms om een andere oplossing. Door de oorzaken te benoemen, krijg je meteen een aantal tips om uitstelgedrag te voorkomen.  In dit blog zal ik de mogelijke oorzaken van uitstelgedrag duiden. Welke herken jij? Of ervaar je uitstelgedrag maar herken je je niet in onderstaande oorzaken? Deel je jouw ervaring hieronder?

Lees meer »
24 juni 2021