Wie zit aan tafel?

Gepubliceerd op 24 februari 2022 om 12:54

Zit jij aan tafel of een dominante kant van jou?

 

Ieder mens heeft meerdere kanten. De verschillende kanten helpen ons in lastige situaties en bij het bereiken van doelen. Ze beschermen ons tegen pijn maar ze kunnen ons ook blokkeren of domweg in de weg zitten. Dan is er vaak een kant van jou dominant geworden, heel vaak onbewust. 

Indien je merkt dat je last hebt van piekeren, je na afloop kritisch terug kijkt, of wanneer het gesprek niet liep, je geen respons kreeg of je merkt dat je stilvalt of blokkeert in het gesprek, en je daar verandering in wilt brengen, dan helpt het om te onderzoeken welke kant aan tafel zit. Een dominante kant kan er onbewust voor zorgen dat je uit balans raakt waardoor je (onbewust) de regie verliest. Zo kunnen gesprekken niet lopen, heb je jouw punt niet kunnen maken, heb je niet de informatie gekregen die je nodig hebt om verder te kunnen of besef je achteraf dat je ergens in mee bent gegaan wat niet goed voelt.  

Door je bewust te worden wat er tijdens een gesprek of vergadering bij jou gebeurt, krijg je zicht op de manier waarop je reageert, op de triggers waarom je iets doet of juist niet doet, waarom je afwijkt van een voorgenomen plan of waardoor je het lastig vind om je grenzen aan te geven. Bewustwording van hoe het bij jou werkt, geeft je de mogelijkheid om een gesprek anders voor te bereiden, een gesprek anders in te gaan en eigen keuzes te maken.  

Bewustwording geeft rust, energie en de mogelijkheid eigen keuzes te maken. Zodat jij (met al je verschillende kanten) aan tafel zit. 

Wil jij hier meer over weten? Kom dan naar de workshop op 8 maart. Je bent van harte welkom.

Wie zit aan tafel? 15 juni 2022

€ 25,00

Wie zit aan tafel? 15 juni 2022

€ 25,00

Wie laat jij zien? Tijdens een bespreking met een klant, een intern overleg met je leidinggevende, een overleg met een minder ervaren medewerker, een functioneringsgesprek, een netwerkevent, een (online) vergadering of tijdens je date?

Als je regelmatig baalt hoe het gesprek liep,
als je weer JA hebt gezegd terwijl je eigenlijk geen tijd hebt,
als je geirriteerd raakt of meer had willen zeggen,
of met een onbevredigend gevoel naar huis gaat,
of als het resultaat tegenvalt,
of je onvoldoende informatie hebt gekregen om door te kunnen,
doe dan mee aan deze workshop!

Iedereen heeft verschillende kanten. Een pleaser, een drammer, een criticus, een rebel... De een is sterker aanwezig dan de ander en het is bij iedereen weer anders! Elke kant heeft kwaliteiten en valkuilen. Bewustwording van wat er aan tafel gebeurt en wie jij in bepaalde settings laat zien en waarom, helpt je die (onbewuste) patronen te doorbreken. 

Wil jij op een leuke manier kennismaken met jou verschillende kanten? Steeds minder op de automatische piloot in je patroon belanden? Weer zelf in de lead zijn?

Kom dan naar de workshop! Je gaat met kleine oefeningen aan de slag in een kleine groep. 

Waar? Essenlaan 90

Wanneer?

15 juni 2022 van 19.00 - 21.00, inloop vanaf 18.30

PS: Laat even weten wanneer je geen tijd hebt om vooraf te eten. Ik zorg dan dat er wat is om je maag te vullen. Je bent van harte welkom.