Wie zit aan tafel?

Gepubliceerd op 24 februari 2022 om 12:54

Zit jij aan tafel of een dominante kant van jou?

 

Ieder mens heeft meerdere kanten. De verschillende kanten helpen ons in lastige situaties en bij het bereiken van doelen. Ze beschermen ons tegen pijn maar ze kunnen ons ook blokkeren of domweg in de weg zitten. Dan is er vaak een kant van jou dominant geworden, heel vaak onbewust. 

Indien je merkt dat je last hebt van piekeren, je na afloop kritisch terug kijkt, of wanneer het gesprek niet liep, je geen respons kreeg of je merkt dat je stilvalt of blokkeert in het gesprek, en je daar verandering in wilt brengen, dan helpt het om te onderzoeken welke kant aan tafel zit. Een dominante kant kan er onbewust voor zorgen dat je uit balans raakt waardoor je (onbewust) de regie verliest. Zo kunnen gesprekken niet lopen, heb je jouw punt niet kunnen maken, heb je niet de informatie gekregen die je nodig hebt om verder te kunnen of besef je achteraf dat je ergens in mee bent gegaan wat niet goed voelt.  

Door je bewust te worden wat er tijdens een gesprek of vergadering bij jou gebeurt, krijg je zicht op de manier waarop je reageert, op de triggers waarom je iets doet of juist niet doet, waarom je afwijkt van een voorgenomen plan of waardoor je het lastig vind om je grenzen aan te geven. Bewustwording van hoe het bij jou werkt, geeft je de mogelijkheid om een gesprek anders voor te bereiden, een gesprek anders in te gaan en eigen keuzes te maken.  

Bewustwording geeft rust, energie en de mogelijkheid eigen keuzes te maken. Zodat jij (met al je verschillende kanten) aan tafel zit. 

Wil jij hier meer over weten? Kom dan naar de workshop op 8 maart. Je bent van harte welkom.

Wie zit aan tafel? 8 maart 2022

€ 35,00

Wie zit aan tafel? 8 maart 2022

€ 35,00

Tijdens je werk doen zich tal van situaties voor. Bespreking met een klant, een intern overleg met je leidinggevende, een overleg met een minder ervaren medewerker, een functioneringsgesprek, een netwerkevent, een (online) vergadering. In bepaalde situaties kan het zijn dat je achteraf beseft dat je graag wilt dat het anders was gelopen, of vraag je je af waarom het liep zoals het liep, voel je je onprettig of krijg je feedback die niet rijmt met jouw beleving. Mogelijk had je anders willen reageren. Liep het gesprek stroef. Heb je onvoldoende informatie gedeeld of gekregen of wat dan ook.

De situatie is vaak een trigger die ons gedrag onbewust aanstuurt, soms op een gewenst manier en soms niet hoe we het eigenlijk zouden willen.

Ervaar je dat en wil je dat patroon doorbreken? Ik ontmoet je graag tijdens de workshop waarin we

* middels oefeningen kennismaken met meerdere kanten van jezelf

* ontdekt wanneer je bepaald gedrag laat zien (of juist niet) en waarom

* hoe jij jezelf kunt blijven in lastige situaties

Waar? Essenlaan 90

Wanneer?

8 maart 2022 van 19.00 - 21.00

 


«   »