Foto Harry Kleine www.fotoinc.nl

Linda Donkers

Coach & Trainer

Cliënten, familie en vrienden noemen me respectvol, betrokken, krachtig, liefdevol, analytisch, oprecht geïnteresseerd, een stille kracht, sterk, bescheiden, loyaal en een doorzetter.

Ze geven aan dat ze zich snel gemakkelijk en comfortabel voelen bij mij zodat ze zich open kunnen stellen. 

Met oog en oor voor jou.
Krachtig en mild.
Respectvol voor jouw probleem, jouw pijnpunt, jouw ontwikkelvraag.  
Krachtig door te vragen, te kijken, te luisteren en door je te begeleiden om effectief af te rekenen met oude patronen zodat jij in je kracht komt te staan: besluitvaardiger, energieker en gelukkiger. 

Dol op koken, gezellige etentjes,
reizen en wandelen.

Mijn geboortestad: Den Bosch

Mijn praktijk

Sinds een aantal jaar begeleid ik professionals in het verkrijgen van meer zelfvertrouwen, eigenwaarde, autonomie en authenticiteit. Ik coach op diverse locaties in het land, bij je thuis of online.

Het komt geregeld voor dat iemand niet volledig tot zijn recht komt omdat die persoon niet volledig in zijn/haar kracht staat. Binnen de zakelijke dienstverlening, het bedrijfsleven of in je privé leven. Dat is zonde en niet nodig. Hoewel ieder mens alle mogelijkheden in zich heeft om zelfverzekerd en gelukkig te zijn en te kunnen ‘groeien en bloeien’ in het leven, kun je door iets wat je tijdens je leven hebt meegemaakt, van je pad raken of het vertrouwen in jezelf verliezen.

Mijn missie is mensen die hier tegenaan lopen weer in hun kracht te zetten en op het juiste pad te brengen. Ik help je de inzichten te krijgen die je nodig hebt om te weten waar je pijn of probleem vandaan komt. Door naar binnen te kijken maak je het onbewuste bewust. Elk nieuw inzicht geeft je meer regie, rust, eigenwaarde en meer zelfvertrouwen. Door jezelf steeds beter te begrijpen kun je de inzichten omzetten in groei, in een verandering die jij graag wilt. Zo neem je leiderschap over jezelf, kun je jouw talenten effectiever laten werken en ga jij groei en verandering realiseren. Zo kom je weer volledig in je kracht te staan. Zowel zakelijk als privé.

In mijn coaching trajecten maak ik graag gebruik van de ACT meting (Analytische Competentie Tool) van HBM en verschillende andere technieken die je helpen jezelf beter te begrijpen. De ACTmeting is de start van ieder nieuw traject. Met de meting kun je gericht en effectief invulling geven aan wat nodig is in een traject, aan jouw ontwikkelvraag. Het is een hele heldere en snelle manier om tot de kern van jouw vraagstuk te komen. Je leert het verschil ervaren tussen je natuurlijke stuk (talenten die van nature bij je passen) en je prestatiestuk (het deel dat jij zelf hebt ontwikkeld). Tijdens het traject ga je afrekenen met patronen die niet meer effectief of zelfs beperkend of blokkerend voor je zijn. Daarbij maak ik gebruik van diverse coaching methodieken die ik in de loop van de jaren heb geleerd en ontwikkeld.

Opleiding

Ik ben opgeleid in verschillende vormen van coaching en NLP. Daarnaast ben ik bevoegd de ACTmeting te gebruiken in mijn praktijk na het afronden van diverse opleidingen bij myHBMcenter. Tevens heb ik de Psychosociale Basis Kennis opleiding afgerond zodat ik weet wanneer ik iemand moet doorverwijzen naar meer specialistische zorg. In 2022 heb ik de opleidingen systemisch coachen en teamcoachen afgerond bij het Bert Hellinger instituut.

Vanuit mijn eerdere achtergrond ben ik opgeleid tot fiscaal jurist en fiscaal econoom en ben ik meer dan 20 jaar werkzaam geweest in de zakelijke dienstverlening. De laatste 10 jaar als partner binnen een Big4 kantoor. Zodoende heb ik de wereld van de zakelijke dienstverlening zelf ervaren en begrijp ik waar jij als professional tegen aan kan lopen, wat er van je gevraagd wordt en heb ik door vallen en weer opstaan inzichten gekregen die jou kunnen helpen je doel te realiseren. Zo maak ik het verschil met andere coaches.

Ook volg ik met veel plezier trainingen, intervisies, supervisies en reflectiesessies voor mijn eigen ontwikkelproces, om mijn kennis te vergroten en om up-to-date te blijven.

Over mij

Wie ben ik?

Ik ben geboren en getogen in Brabant, Den Bosch. Hardwerken, het beste uit jezelf halen en voor jezelf kunnen zorgen, kreeg ik mee. Ik heb met veel plezier mijn studie fiscaal recht/economie op de HEAO afgerond en mijn titels gehaald op de Universiteit van Brabant. Het harde werken betaalde zich uit. Ik kon direct aan de slag bij een mooi kantoor in Rotterdam. Ik werkte hard en klom van junior naar senior belastingadviseur en, na een overstap, door naar tax partner. Een mooie carriere, een mooi gezin en een fijn huis.

En ineens ging het fysiek niet meer. Alles in mijn lijf zat vast, extreme rugklachten, hoofdpijn, onzeker, angstig en emotioneel.

Het was de start van een zoektocht naar mezelf. Mag ik er zijn? Ben ik wel waardevol genoeg? Waarom heb ik moeite om mijn grens te bewaken, waarom ben ik zo kritisch op mezelf en bang om het niet goed genoeg te doen?

Waar sta ik nu?

De zoektocht heeft me al veel nieuwe inzichten opgeleverd. Ik ben persoonlijk gegroeid en ben een nieuwe weg ingeslagen. Nieuwe opleidingen heb ik afgerond en nu kan ik met trots zeggen dat ik mijn eigen coachbedrijf heb. Ik heb het lef gehad een heel andere weg in te slaan toen het andere pad doodliep. Ik luister beter naar mijn lijf en kijk wat wel kan. Mijn analytische kwaliteit combineer ik nu met een sociale kant. Met oog en oor voor jouw als mens. Waarin alles ok is.
Door mijn eigen blauwdruk steeds meer te ontdekken, ervaar ik meer keuzemogelijkheden, durf ik weer keuzes te maken en bewandel ik nu een eigen pad en niet het pad van het vervullen van verwachtingen van anderen. Het leven blijft een ontdekkingsreis vol uitdagingen, geluksmomentjes, pieken en dalen. Een reis waarvan ik de regie weer in handen heb. 

Die regie terug, mildheid, krachtiger in je schoenen staan en keuzes durven maken, gun ik jou ook. 

Mijn kracht

 • Ervaring & Kwaliteit:
  Ik heb jarenlange ervaring als professional en leidinggevende in de zakelijke dienstverlening. Ervaring met teams en collega's met ontwikkelvragen. Daarnaast heb ik de nodige levenservaring met pieken en dalen op mijn pad. Ik heb diverse opleidingen gevolgd tot coach om de kwaliteit te bieden die jij van een coach mag verwachten.

 • Het licht laten schijnen:
  Met mijn analytische manier van kijken en luisteren, help ik jou het licht te zien. Help ik je om op een nieuwe manier naar een situatie of probleem te kijken. Zo krijg je zicht op jouw patronen en de bron van je "pijn" of het gedrag dat jij wil veranderen.

 • Oprecht geïnteresseerd & Respectvol:
  Cliënten geven aan dat ze mij waarderen om mijn oprechte interesse in hun kijk op de wereld, om mijn passie en mijn motivatie om tot de kern door te dringen door rake vragen. Ze voelen zich snel gemakkelijk en comfortabel bij mij en waarderen dat ik respectvol met ieders ontwikkelpotentieel om ga. Zo bied ik de veiligheid om effectief en open jouw proces aan te gaan.

 • Krachtig & Mild:
  Sterk en met doorzettingsvermogen heb ik me ontwikkeld tot de persoon die ik nu ben. De ontdekkingsreis heeft me menselijker en milder gemaakt. Minder veroordelend en kritisch naar mezelf en anderen. Sterk zijn is goed, jezelf laten zien zoals je bent, zonder masker, nog veel beter.

Wie ben ik?

Mijn kernwaarden

1. Respectvol

Alles kan. Alles mag.
Niets is raar.
Veiligheid is de basis voor openheid, liefde en ontwikkeling.
Ik luister, ik kijk naar jou als mens. Open en geïnteresseerd.
Zodat jij jezelf kunt zijn.

2. Krachtig & Mild

Ik help je in je kracht te gaan staan
zodat je weer grip krijgt.
En jij mild
naar jezelf kunt kijken. 

3. Inzicht

Ik leer je keuzes maken die bij jou passen en waar je energie van krijgt en blij van wordt.

Ik leer je grenzen stellen en nee zeggen zodat verwachtingen niet langer jouw keuzes bepalen. 
Ik help je jezelf beter te begrijpen.
Dat geeft 
rust, kracht en
meer zelfvertrouwen.

'In je kracht gaan staan begint
bij jezelf beter leren kennen'

Het moment dat ik emotioneel, onzeker en met tal van lichamelijke klachten een stap terug moest doen, begon voor mij deze ontdekkingstocht.
Het was de start van een nieuwe richting,
van wat ik nu dagelijks doe.

Jou helpen jezelf beter te leren kennen.
Voor een andere kijk op de wereld,
voor nieuwe mogelijkheden, 
Voor meer rust, meer energie
en meer zelfvertrouwen. 

'Je leeft het fijnst
als je jezelf goed kent'


Moeder van inmiddels 2 jong volwassenen, een zoon en een dochter.

Opgegroeid in Den Bosch
en nu woon ik al 25 jaar in Rotterdam.

Meer dan 20 jaar ervaring in
de zakelijke dienstverlening.
De laatste 10 jaar als tax partner bij EY.

Opgeleid tot Life coach, NLP coach,
ACTor (om ReflACTmetingen te mogen doen)
en Psychosociale Basiskennis.

Dol op koken, lang tafelen,
wandelen, reizen en lezen.

 

Foto: Harry Kleine (www.fotoinc.nl