Mijn leven is hierdoor een stuk minder moeilijk geworden.

Gepubliceerd op 22 april 2021 om 12:28

Mijn hart maakte een sprongetje toen in deze review las. Ik zag uiteraard de vorderingen en de verandering maar het is nog fijner als iemand zelf aangeeft dat het leven een stuk minder moeilijk is geworden. Door zich open te stellen en bereid te zijn zichzelf beter te leren kennen. Trots op wat deze coachee heeft bereikt!

Ervaar jij dat je kritisch bent op jezelf, je je druk maakt over heel veel je blijft piekeren en last hebt van schuldgevoelens als je een keer nee zegt? Lees dan wat het traject voor deze coachee heeft betekend. Nieuwsgierig wat ik voor jou kan doen? Ik bespreek graag tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek waar jij tegenaan loopt en hoe ik jou kan helpen. 

"Waardevol en leerzaam"

Hoe heb je de ACTmeting ervaren? *
Tijdens het maken van de meting had ik niet verwacht dat op basis van zulke simpel ogende vragen er zo’n accuraat resultaat uit zou kunnen komen. De meting sloeg precies de spijker op zn kop. Heel handig om te weten waar mijn valkuilen liggen en in welke oude verkeerde patronen ik verval wanneer ik onder druk kom te staan. Maar ook om te weten waar juist mogelijkheden liggen voor mij en waar ik meer op mag vertrouwen. Tijdens de coaching sessies wordt hier ook vaak op teruggegrepen (bijv bij een situatie waar ik tegenaan gelopen was) waardoor heel makkelijk gereflecteerd kan worden (in welke valkuil getrapt). Ook kan ik hierdoor makkelijker herkennen in welk gedrag/patroon ik verval en proberen hier anders mee om te gaan.

Met welke verwachtingen begon je aan het traject? *
Ik wist niet goed wat ik kon verwachten maar hoopte dat ik geholpen zou worden om te werken aan mijn perfectionisme, verantwoordelijkheidsgevoel en het gevoel van nooit genoeg zijn.

Wat heeft de coaching je opgeleverd? *
Ik ben minder kritisch op mezelf en kan zaken makkelijker relativeren. Ik heb een stuk minder last van schuldgevoelens, kom meer voor mezelf op en denk meer aan wat goed is voor mij (in plaats van voor een anser).

Wat betekent dat voor jou? *
Mijn leven is hierdoor een stuk minder moeilijk geworden. Ik ben sneller tevreden met mezelf en pieker niet meer over onbenullige dingen.

Heeft het traject aan je verwachtingen voldaan? *
Zeker!

Wat vond je van de oefeningen tijdens het traject? *
Ik heb veel gehad aan de oefeningen. Soms was het voor mij wat lastig om aan te geven wat mijn gevoelens zijn. Hier werd goed rekening mee gehouden tijdens de oefeningen. Vooral de oefening waarbij duidelijk werd hoe bepaalde gebeurtenissen uit mijn jeugd doorwerken naar gedrag en gevoelens nu was een echte eye-opener en hier heb ik veel aan gehad.

Hoe heb je mijn aanpak ervaren? *
Als heel waardevol en leerzaam. Ik vond het fijn dat je uitgebreid de tijd nam om te luisteren, zonder hier een oordeel over te vellen. Daardoor kon ik me steeds meer openstellen tijdens het traject.

Heb je iets gemist? Of een tip? *
Nee, ik ben zeer tevreden met de aanpak en het resultaat!