Zojuist heb je de ACTmeting ingevuld!

Binnenkort krijg je tijdens een 1op1 gesprek de meting teruggekoppeld. De combinatie van de beelden die jij hebt gekozen en de top 10 van jouw competenties geeft antwoord op vele vragen.

Bijvoorbeeld;

  • Welke kwaliteiten bezit ik van nature en welke niet?
  • Benut ik al mijn kwaliteiten in mijn huidige functie?
  • Op welke manier neem ik beslissingen?
  • Waarom kost dit me zoveel energie?
  • Hoe reageer ik onder druk?
  • Waarom reageer ik zo?

Hier alvast een korte toelichting van de termen die ik tijdens de terugkoppeling gebruik.

De beelden waarvoor jij een voorkeur hebt aangegeven, geven inzicht in jouw natuurlijke kwaliteiten. Indien je de bijbehorende competenties hebt ontwikkeld liggen ze in je natuurlijke kracht en anders kun je deze eenvoudig verder ontwikkelen (je ontwikkelpotentieel). De beelden die je minder aanspraken liggen in je schaduw zoals we dat in de meting noemen. Indien je de bijbehorende competenties hebt ontwikkeld, heb je deze jezelf aangeleerd omdat ze je van nut waren. Sterke competenties als je in je kracht staat. Indien je onder druk komt te staan kan het echter veel extra energie kosten om goed te blijven presteren op deze competenties. Bovendien kan het je gedrag vervormen en zou je zomaar een minder prettige kant van jezelf kunnen laten zien.

De meting geeft ook inzicht op welke manier je van nature beslissingen neemt en hoe je dat dagelijks doet. Intuïtief, gevoelsmatig, rationeel of realistisch. Indien er een verschil zit tussen je natuurlijke manier en de manier die jij in de praktijk toepast, kan dat ook leiden tot een energielek. Bewustwording helpt je vertrouwen op jouw natuurlijke manier van beslissen.

Daarnaast krijg je inzicht in hoe jij je plek inneemt, je aanpassingsvermogen, je inspiratie en of jij zaken eenvoudig kan afmaken, of je meer introvert of extravert bent en of je meer vrouwelijke of mannelijke energie inzet.

Dit alles wordt samengevat in een rapportage die je na afloop van het gesprek krijgt toegezonden en weergegeven op een "bord", een A4tje waar je steeds op terug kan grijpen. Het levert fijne inzichten op en helpen je om meer gebruik te maken van je talent in het vervolg van je carrière/loopbaan, energieker te blijven en helpen je keuzes te maken die beter bij je passen. Het helpt je jouw eigen focus en route te bepalen in de ruimte die daarvoor beschikbaar is, de dingen op een manier te doen die bij jou als persoon passen. Iedereen is tenslotte anders. 

Tijdens het terugkoppelgesprek van 1,5 uur nemen we alles rustig door. Tot snel!